Robotik Ofis

Süreç madenciliği, gerçek hayattaki iş süreçlerini keşfetmek, izlemek ve iyileştirmek amacıyla veri analizi ve görselleştirme işlemlerinin kullanıldığı bir tekniktir.

Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri gibi çok çeşitli kaynaklardan elde edilen verilerden yararlanan süreç madenciliği yazılımı, süreç modellerini otomatik olarak tespit ederek, verimsizlikleri, darboğazları ve iyileştirilecek alanları ortaya çıkarabilmektedir.

 

RPA görevlerinin tespiti için süreç madenciliği hangi avantajlara sahip?

Süreç madenciliğinin temel avantajlarından biri, kuruluşların iş süreçlerini RPA ile otomatikleştirmelerine yardımcı olabilmesidir. Verilerdeki temel desenler ve bağımlılıklar belirlenip analiz edilerek ve ardından bu bilgilerden yararlanıp otomatik olarak süreç modelleri ve süreç haritaları oluşturularak otomasyonda kullanılır. Süreç haritaları daha sonra mevcut süreci optimize etmek ve daha verimli, doğru ve güvenilir hale getirmek için kullanılabilir.

Örneğin süreçlerin otomatik tespiti işlemi, tedarik zincirindeki darboğazları ve gecikmeleri belirleyerek tedarik zinciri yönetimi süreçlerini optimize etmek için kullanılabilmektedir. Süreç madenciliği, farklı sistemlerden ve kaynaklardan gelen verileri analiz ederek, malzemelerin ve ürünlerin tedarik zinciri boyunca nasıl aktığını gösteren süreç haritalarını otomatik olarak oluşturabilir. Bu bilgiler daha sonra süreci optimize etmek ve gecikmeleri azaltmak, zamanında teslimatı daha iyi bir hale getirerek maliyetleri düşürmek için kullanılabilir.

Süreç madenciliğinin bir başka kullanım alanı da uyumluluk ve denetimdir. Uyumluluk ve mevzuat gerekliliklerini karşılamak karmaşık ve zaman alıcı olabilmektedir. Fakat, süreçlerin tespiti iş süreçlerindeki uyumlulukla ilgili faaliyetleri ve bağımlılıkları belirleyerek sürecin otomatikleştirilmesine yardımcı olabilir. Örneğin, robotik süreç otomasyonuna yönelik süreç madenciliği yazılımı, belirli bir uyumluluk düzenlemesinin süreç akışını haritalandırarak, süreçteki hangi adımların uyumlulukla ilgili olduğunu otomatik olarak öne çıkararak potansiyel uyumsuz faaliyetleri işaretleyebilir.

İş süreçlerini otomatikleştirmenin yanı sıra, süreç madenciliği kuruluşlara operasyonları hakkında değerli bilgiler sağlayarak genel performanslarını iyileştirmelerine de yardımcı olabilmektedir. Süreçlerin otomatik tespiti, farklı kaynaklardan gelen verileri analiz ederek ve rutinleri ve eğilimleri belirleyerek iyileştirme alanlarını ortaya çıkarabilir ve kuruluşların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir. Bu da nihayetinde verimliliğin, üretkenliğin ve kârlılığın artması demektir.

Sonuç olarak, süreç madenciliği işletmelerin süreçlerini otomatikleştirmelerine, performansı iyileştirmelerine ve verimliliği arttırmalarına yardımcı olabilecek güçlü bir tekniktir. Farklı kaynaklardan gelen verileri analiz eden süreç tespit yazılımı, süreç modellerini otomatik olarak çıkarabilmekte ve verimsizlikleri, darboğazları ve iyileştirme alanlarını belirleyerek kararların daha net bir şekilde alınabilmesine süreç performansının iyileştirilmesine olanak tanımaktadır.

 


RobotikOfis'i takip edeyim

Select Language

RPA Feed 2

Besleme bulunamadı.

Bize ulaşın

Firmanızda hangi süreçlerin otomasyona uygun olduğunu öğrenmek için firmanızın web sitesini bize bildirerek kısaca "Şirketimize uygun RPA çözümleri hakkında bilgi almak istiyorum." diye email atmanız yeterli:

Sayfayı Paylaşayım